A rendelő címe:

1027, Budapest
Kapás u. 26. / A lépcsőház

06 1 213 7737

Bejelentkezés:

06 30 3113045

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Potenciazavar

Szükség van-e a nemi élethez a merevedésre?

A párok többsége a pénisz bevezetésével járó szexuális aktivitást szereti, ezért a merevedés javítására nagy az igény. A kérdés fontosságát a társadalom részéről egyre markánsabban megnyilvánuló igény mellett orvosi szempontból az adja, hogy a merevedés romlása első panaszként jelentkezhet a szervezet számos általános betegsége esetén. Ezért a merevedési zavart mindig komolyan kell venni és szervi ok gyanuja esetén tisztázni kell az esetleges kiváltó betegséget.

Az életkor előrehaladtával az egyre gyakoribbá váló szív-érrendszeri betegségek éppen a merevedés romlása révén teszik lehetetlenné nemcsak a beteg, hanem a partnere számára is ennek az örömforrásnak a kiaknázását.

Ennek ellenére hibásan itélünk, ha azt hisszük hogy csak az idősek körében van igény a merevedési zavarok kezelésére. A fiatalabbaknál az egyre fokozódó stressz, a teljesítmény orientált szemlélet elterjedése a szexualitásban, és az egészséget rontó káros szenvedélyek terjedése okoz merevedési zavarokat.

szervi eredetű merevedési problémák általában fokozatosan jönnek létre és kezelés nélkül előbb-utóbb közösülési képtelenséghez vezethetnek. Ezek túlnyomó részét érrendszeri elváltozások, leggyakrabban a magas vérnyomás betegség, a cukorbetegséghez társuló érműködési zavarok illetve az érelmeszesedés okozza.

Ugyancsak gyakoriak a különböző gyógyszerek hosszantartó szedése kapcsán, azok mellékhatásaként fellépő merevedési problémák. Legtöbbször a magas vérnyomás elleni szerek, az idegrendszerre hatók és a szívgyógyszerek járnak a merevedés romlásával.

Potenciazavarok kezelése

kezelést illetően az enyhébb, pusztán lelki okokra visszavezethető esetek tanácsadással vagy pszichoterápiával kezelhetőek, de gyakran a merevedést javító átmeneti gyógyszeres kezelés válik szükségessé. Ez a közösülési képtelenséget megszünteti és igy a kudarcokból adódó negativ lelki reakciók /szorongás,önmegfigyelés stb./ lényeges javulásához vezet. A merevedési zavar javul, vagy megszűnik és a gyógyszeres kezelés általában elhagyható.

A szervezet valamely betegsége miatt kialakult merevedési problémák esetén elsőként a merevedést erősítő gyógyszerek alkalmazása jön szóba. Ma már hatékony gyógyszerekkel rendelkezünk, de ezek használata csak a probléma tisztázása után, szakember javaslatára és ellenőrzése mellett biztonságos. A tablettás készítmények közül az enyhébb hatásúak a problémák közel felénél, az erős hatásúak a páciensek 80%-ban hatékonyan javítják a merevedést, lehetővé téve a közösülést.

Az internet tele van olyan ajánlatokkal, honlapokkal amiken tudományosnak tünő módszerekkel, "növényi "szerekkel igérnek erős merevedést, sőt tartós pénisz növekedést. Ezek egytől egyig átverések. A merevedést hatékonyan javító és egyben biztonságos gyógyszerek kizárólag patikában, orvosi receptre kaphatóak. Nem engedélyezett internetes forgalmazásuk. Az interneten kapható szerek hamisítványok, átverések. Vagy nem tartalmaznak semmit, vagy hamisított, veszélyes anyagokat. Olyan szer meg pláne nem létezik ami a pénisz növekedését idézné elő.

Akiknél kifejezett érműködési zavarok vannak, azok egy részénél a tabletta formájában alkalmazott gyógyszeres kezelés nem mindig kellő hatásfokú. Ilyenkor értágító injekciók alkalmazásának betanítása jön szóba. Igen hatékony, diszkréten alkalmazható, fájdalommentes módszer. Az injekciók fájdalmatlanok és az együttlét előtt kb.10 perccel, diszkréten beadhatók. Csak szakember által betanított, gyógyszertárban kapható szerrel végzett öninjekciózás biztonságos. Azoknál is hatnak akiknél a tablették nem voltak hatékonyak.

 

Sajnos sokaknál olyan kifejezett érműködési zavar okozza a problémát, hogy értágítókkal nem hozható létre megfelelő merevedés. Ezeknél műtét végzése jelenthet megoldást. A speciális implantátumokkal végzett műtétek eredményei jók. Az implantátumokkal (péniszprotézis) végzett műtétek költsége az implantátum fajtájától függően 700 ezer és 2,5 millió forint között van. Évtizedekre biztosítják a nemi életre való képességet.

Akik nem akarnak öninjekciózást, vagy műtétet és a gyógyszerekkel nem tudnak nemi életet élni azok egy része vákuum eszközt alkalmaz a merevedés létrehozására. Ezzel kapcsolatosan is tudunk tanácsot adni.

Az öninjekciós kezelés betanítását és a pénisz implantátunok műtétjét kevesen végzik.

Ezért az ország valamennyi vidékéről és külföldről is jönnek hozzánk páciensek.

Összefoglalva, a merevedési zavar nem csak a férfiakat érintő,fontos orvosi és társadalmi probléma. Törekedni kell eredetének tisztázására, hogy a szervezet így megnyilvánuló általános betegségét felfedezhessük és hatékonyan kezelhessük.

Leggyakrabban a gyógyszeres kezelést alkalmazzuk, de az ország egész területéről küldenek hozzánk más orvosok olyanokat, akiket korábban sikertelenül kezeltek. E pácienseknél korábban még nem alkalmazott gyógyszert, injekciós kezelést -ezek hatástalansága esetén műtétet végzünk.

Fő elvünk: hogy minél gyorsabban /lehetőleg már az első vizit után /, minél kevésbé kellemetlen módon / lehetőleg gyógyszer alkalmazásával / képessé tegyük a pácienseket a szexuális életre. Ez az esetek jelentős részében sikerülni szokott. A tapasztalt szakemberre azért van szükség, hogy kiderítse a probléma okát, mérlegelje melyik gyógyszer a legjobb az adott páciensnél, illetve az életmódra, párkapcsolatra vonatkozó tanácsadás mellett sokkal jobb a gyógyszerek hatékonysága.

Merevedési teszt:

A teszt on-line kitöltése (kattintson a feliratra)

Az elmúlt hónapban :

1.
Milyen fokú volt a magabiztossága, hogy sikerül megfelelő merevedést elérni és fenntartani?
0 1
nagyon
alacsony
2
alacsony
3
mérsékelt
4
magas
5
nagyon
magas
2.
Szexuális ingerléskor milyen gyakran volt a behatoláshoz elegendő erejű merevedése?
0
nem volt
ingerlés
1
soha
2
ritkán
3
az esetek
felében
4
többnyire
5
mindig
3.
Milyen gyakran volt képes a merevedést fenntartani a közösülés vagy nemi ingerlés közben?
0
nem volt
közösülés
1
soha
2
ritkán
3
az esetek
felében
4
többnyire
5
mindig
4.
Mennyire volt nehéz fenntartani a merevedést a közösülés végéig?
0
nem volt
közösülés
1
rendkívül
2
nagyon
3
nehéz
4
kissé
5
nem
nehéz
5.
Milyen gyakran volt Ön elégedett a közösüléssel?
0
nem volt
közösülés
1
soha
2
ritkán
3
az esetek
felében
4
többnyire
5
mindig

Értékelés:

21 pont felett :
Önnek nincsen merevedési zavara.

17-21 pont között :
enyhe

12-16 pont között :
közepes

8-11 pont között :
középsúlyos

5-7 pont között :
súlyos

fokú merevedési zavara van. 
A probléma okának tisztázása és kezelése céljából orvosi vizsgálat javasolt.

Back to top