A rendelő címe:

1027, Budapest
Kapás u. 26. / A lépcsőház

06 1 213 7737

Bejelentkezés:

06 30 3113045

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hímvessző görbület, péniszgörbület

Mikor baj ha görbe?

A hímvessző merevedéskor senkinél sem tökéletesen egyenes, minden esetben észlelhető enyhe görbület valamilyen irányban.

Nem ritkán azonban a hímvesszőt merevítő barlangostestek ferdén fejlődnek vagy sérülés miatt hegesednek és ennek következtében a himvessző merevedéskor jelentősen elgörbül. Ez akadályozhatja a közösülés során a hímvessző bevezetését, hüvelyben tartását, emellet az sem ritka, hogy a fiatalember szégyenkezik a jelentős görbület miatt és emiatt nem mer partnerkapcsolatot kezdeményezni. A veleszületett görbület miatt általában a nemi életet kezdő fiatalok jelentkeznek műtétre. A görbületek másik típusa a hegesedés / Induráció, Peyronie betegség / miatt kialakult felnőttkori görbületek.

Elsősorban a lefelé, vagy oldalirányba való ferdülés szokott zavaró lenni a nemi élet során.

Tarjnyi deviciNagyfokú veleszületett hímvessző görbület.
DSC00584 barocsi
Egy másik esetünk műtét elején

Hogyan lehet műtéttel kiegyenesíteni a péniszt?

A pénisz veleszületett görbülése műtéttel gyógyítható. Műtét nélkül /nyújtással, krémmel stb./ nem lehet a veleszületett görbületet hatékonyan javítani. A nemi életet zavaró pénisz görbülés műtétjei nem esztétikai hanem gyógyító műtétek.

Műtéti beavatkozást hímvesszőgörbület miatt akkor tartunk indokoltnak, ha a görbület a nemi életet zavarja. A műtét során a görbülettel ellentétes oldalon varratokkal húzzuk meg a barlangostesteket borító ínhártyát, ezáltal a hímvessző kiegyenesedik. A műtét során a legjobb esztétikai eredményt úgy érhetjük el ha a fityma egy részét eltávolítjuk és a bőrt hátrahúzva végezzük el a műtétet. Így később a pénisz hátoldalán nem,  csak  a makk mögött lesz halvány körkörös heg. A fityma megrövidül a műtét után.

A péniszgörbület műtétei eredményes műtétek. A beavatkozás után a problémák nagyon ritkák, leggyakoribb panasz, hogy 4-6 hétig hétig a hajnali merevedés kellemetlen lehet. Műtét után merevedési zavar nagyon ritka azoknál, akiknél korábban nem volt.

Az esetek többségénél a görbület jelentős, vagy teljes megszűnését sikerül elérni már az első műtéttel. A lefelé irányuló görbületet jól sikerül javítani, enyhe oldalirányú eltérés néha maradhat, de ez nem szokott panaszt okozni. A műtét után kb 6-12 hónapig a görbületet egyenesítő varratok a bőr alatt tapinthatóak és érzékenyek lehetnek. Nemi élet kb 4-6 hét múlva lehetséges, végleges eredmény kb 6-12 hónap után várható.

Igyekszünk az első műtéttel a jó eredményt elérni, az esetek zömében ez sikerül is. Ennek ellenére számolni kell vele, hogy körülbelül négyből egy esetben a tökéletes eredmény eléréséhez az első műtét után kb. fél– egy évvel ismételt, legtöbbször az elsőnél kisebb beavatkozásra lehet szükség a belső varratok lazulása, a görbület részleges kiújulása miatt.

 20160829 184742Közösülést akadályozó lefelé irányuló görbület műtét előtt.
grb2
Az előbbi eset műtét után 4 héttel.

 

Pénisz görbületek korrekcióját  és más jelentősebb péniszműtéteket az Istenhegyi úti klinikán lévő telephelyünkön végzünk, ahol egyágyas, fürdőszobás elhelyezést biztosítunk.

mutet hotel

A műtét legtöbbször speciális injecióval, altatás nélkül is teljesen fájdalmatlanul elvégezhető, bonyolultabb esetekben altatásban végezzük a műtétet. Aznap este vagy másnap haza lehet menni, utána egy hét pihenés javasolt. Sportolás egy, nemi élet 4-6 hét múlva lehetséges.

További részletes tudnivalók, képek ezekkel a problémákkal kapcsolatosan a www.fitymaszukulet.hu honlapunkon!

Back to top